Medewerker

Over Jan Janssens

Sinds 1 mei 2014 ben ik werkzaam bij Bosscher Janssens notarissen. Eerst als (toegevoegd) notaris bij Notariaat Kuhlmann en met ingang van mei 2017 als notaris, als opvolger van Julius Cohen. Ik heb notarieel recht gestudeerd in Groningen en ben daar in 1994 afgestudeerd. Nadat ik 6 jaar in Arnhem als kandidaat-notaris heb gewerkt, daarna 3 jaar in Wassenaar, ben ik in 2003 als bestuurssecretaris bij onze beroepsorganisatie (KNB) aan de slag gegaan. De praktijk lonkte echter weer zo, dat ik in 2008 opnieuw de overstap van de KNB naar het notariskantoor heb gemaakt. Ik heb ruim 5 jaar in Hoogeveen gewerkt, en sinds 2014 dus in Groningen bij Bosscher Janssens notarissen.

Mijn focus ligt op het ondernemingsrecht. Samen met u als ondernemer en uw adviseur (accountant/fiscalist) zorg ik voor een adequate afwikkeling van uw vragen. Immers, als ondernemer wilt u ondernemen en zich niet te lang bezig houden met zaken die niet tot uw dagelijkse werkzaamheden behoren.

Ik ben getrouwd en heb twee dochters. Naast mijn gezin is hockey mijn lust en mijn leven. Tot voor kort was ik secretaris van hockeyclub Groningen en daarin kon ik mijn ‘bestuurlijke ei’ behoorlijk kwijt. Nu ben ik nog lid van de tuchtcommissie van Groningen. Op sportief gebied was, naast het hockey, de 4-mijl van Groningen een stip aan mijn horizon. Wás, want hardlopen is zeker niet mijn grootste hobby (wat heet…), maar in 2021 heb ik hem in een redelijke tijd uitgelopen. Dat kan worden afgevinkt.

En over het ‘bestuurlijke ei’ gesproken: sinds 2001 vervul ik diverse bestuursfuncties in de notariële wereld. Notarieel Nederland is verdeeld in ‘Ringen’ en jarenlang heb ik binnen de Ring Noord-Nederland (welke Ring alle notarissen en kandidaat-notarissen van Groningen, Friesland én Drenthe vertegenwoordigt) verschillende bestuursfuncties vervuld. In september 2022 heb ik na 21 jaar ’trouwe dienst’ afscheid genomen van de Ring.

“Never a dull moment!”