Over André Bosscher

In 2001 ben ik afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen en begonnen als kandidaat-notaris bij inmiddels oud-notaris Kuhlmann. Ik heb het vak van hem geleerd en heb de passie voor het vak overgenomen. Eind 2011 ben ik door destijds Hare Majesteit de Koningin benoemd tot notaris en heb ik het kantoor van Karel Kuhlmann overgenomen.

Mijn passie ligt in het familierecht. Ik adviseer graag over huwelijksvoorwaarden, testamenten, schenkingen en dergelijke. Voor de particulier en de ondernemer (bij deze laatste groep vaak in samenspraak met collega Jan Janssens, die de ondernemingsrechtpraktijk op kantoor bestiert, en/of de eigen accountant/fiscalist). Omdat iedereen zijn eigen verhaal heeft en er regelmatig grote (civiele- en/of fiscale) belangen spelen is ons vak enorm dynamisch.

Sinds 2014 mag ik mij gecertificeerd SCE-executeur noemen. Ik ben aangesloten bij de NOVEX en heb een opleiding en certificering afgelegd in het afwikkelen van nalatenschappen als executeur.

Ik ben getrouwd en vader van 2 kinderen. Met mijn zoon sta ik zaterdagochtend vaak op het voetbalveld. Verder mag ik in mijn vrije tijd graag koken voor mijn gezin of vrienden.

Naast werk en gezin probeer ik mij in te zetten voor een aantal maatschappelijk betrokken organisaties. Zo ben ik al geruime tijd bestuurslid bij de Vereniging Vrienden van de Nieuwe Kerk. Een vereniging die zich inzet tot behoud van de Nieuwe Kerk in Groningen. Sinds december 2012 ben ik penningmeester bij de Stichting Help Direct. Deze stichting organiseert iedere 2 jaar een benefiet. Met de opbrengst worden in Sri Lanka waterprojecten en sanitaire voorzieningen gebouwd op scholen. In februari 2014 heb ik het genoegen gehad om een aantal gerealiseerde projecten te bezoeken. Een fantastische ervaring.

“De notaris saai en stoffig? Juist niet: Ons vak zit vol dynamiek!”